HTML

finnugrista fagyi

Kritikai megjegyzések finnugrizmus témában, észrevételek a magyar nyelvvel, nyelveredettel kapcsolatban

Friss topikok

  • baloch: Köszönöm a részletes elemzést! Kiegészíteném egy hiteles adattal: izi [FIRE] (257x: ED IIIb, Old A... (2014.10.16. 10:03) Tanulságok
  • abani: @lapp: Te is megtisztelnél, ha alkalomadtán benéznél topicomba és megvitatnád a sok kedélyes fin... (2013.06.12. 07:47) Ágyék

Címkék

Szemellenző

2013.03.13. 08:30 lapp

Jellemző példa arra, hogy túlképzett finnugristáink mennyit látnak a világból:

harmat.png

Örömmel konstatáljuk, hogy zürjén, votják, finn, szelkup és kamassz testvéreinkkel közösen használt szó bukkant fel. (Hisz a hasonlítás lehetségesnek, sőt valószínűnek tűnik.)

Ám itt nem ér véget a dolog.

Kéretik a szemellenzőt elhajítani...

Ha sikerül megtenniük, mérhetetlen tudású szakembereink észre fogják venni, hogy ez a szó türk testvéreinknél szintén széltében használatos:

tatár változat:

kirau.png

 Az ujgur:

kiro.png

A kirgiz:

kiroo.png

És így tovább.

A tanulság?

Talán az, hogy sem az öntelt, terméketlen szövegelés (főként a fiatalabb finnugrista-generáció részéről), sem a kívülállók folyamatos gyalázása (főleg az idősebb finnugrista-generáció részéről) nem pótolja az alapos, körültekintő, komoly munkát.

Pedig ez utóbbiért fizetjük őket közpénzből.

Ráadásul így lesz csak finnugor a finn-ujgur nyelvközösségből (copyright by lapp - ha már az indogermán mintájára két 'szélső' nyelv segítségével kell csoportelnevezést alkotni).

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása